Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Energizer activities


Το λέει και η λέξη «Energizers» είναι οι ασκήσεις που σε γεμίζουν ενέργεια, όταν νυστάζεις, όταν έχεις κουραστεί, όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος... Πρόκειται για ασκήσεις που τις περισσότερες φορές έχουν κίνηση και σε κάνουν να γελάσεις! Αυτό που επιτυγχάνουν είναι να σε ενεργοποιήσουν και να σε κάνουν  να συνεχίσεις ότι έκανες πριν με περισσότερη όρεξη!





Ένα από τα energizers που κάναμε ήταν: “Οι κότες”. Ήμασταν όρθιοι όλοι σε έναν κύκλο και έχεις 3 επιλογές να πεις: κο, ποκοπ ή κικιρίκου! Όταν σου πει ο διπλανός σου “κο”, μπορείς να το πεις στον επόμενο! Αν όμως θέλεις, μπορείς να πεις σε αυτόν που σου είπε το “κο”, “ποκοπ” και έτσι αλλάζεις την φορά που κινείται το “κο” στον κύκλο. Αν έχεις όρεξη να τα κάνεις όλα άνω-κάτω μπορείς να πεις “κικιρίκου” σε όποιον παίχτη του κύκλου θέλεις και να πρέπει να συνεχίσει αυτός με “κο” προς την σωστή φορά! Μπέρδεμα, ε; Είναι όμως σκέτη απόλαυση να ακούς 20 άτομα να κακαρίζουν στην κυριολεξία!



Μία άλλη άσκηση energizer  ήταν αυτή με τα χτυπήματα στο γόνατα του άλλου καθιστοί. Καθίσαμε οκλαδόν ο ένας δίπλα στον άλλον με το γόνατά μας να ενώνονται και τα χέρια μας σταυρωτά. Το αριστερό χέρι στο γόνατο του αριστερού συμμετέχοντα και το δεξί χέρι στο δεξί γόνατο του δεξιού αντίστοιχα. Ξεκινάμε χτυπώντας το γόνατο του άλλου και πάει η σειρά όπως φαίνονται οι ανοιχτές παλάμες. Το διπλό χτύπημα αλλάζει τη φορά ενώ η μπουνιά αναγκάζει τον επόμενο να χάσει τη σειρά του. 




Κυκλικό με παλαμάκια. Συγχρονισμός με παλαμάκια. Ο ένας δίνει στον επόμενο το παλαμάκι του και πρέπει ο άλλος να  χτυπήσει ταυτόχρονα με τον προηγούμενο.
Χτύπημα (πολλά παλαμάκια) στα δικά μας γόνατα συνέχεια και γρήγορα. Με το που λέει δεξιά χτυπάμε τα γόνατα του δεξιού διπλανού μας. Με το που λέει αριστερά χτυπάμε γρήγορα αυτά  του αριστερού διπλανού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου