Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Γνωριζόμαστε με τους Ισπανούς...(οι δραστηριότητες γνωριμίας)


Ο πάγος μεταξύ των Ελλήνων και των Ισπανών «έσπασε» γρήγορα με πρωτότυπες ασκήσεις γνωριμίας. Στην αρχή ο συντονιστής Juan Fra μας έδωσε ένα χαρτί και μας είπε να ζωγραφίσουμε ένα σπιράλ (σαλιγκάρι). Στη συνέχεια έπρεπε να γράψουμε πάνω στη γραμμή του σπιράλ πράγματα για τον εαυτό μας, ότι ήθελε ο καθένας. Όταν όλα τα «σαλιγκάρια» γέμισαν με τις πληροφορίες μας, βάλαμε τις καρέκλες μας σε  «σαλιγκαρίσιο» σχήμα και έδωσε ο καθένας το σαλιγκάρι του στον διπλανό του. Ο διπλανός διάβασε δυνατά ότι είχε να πει το σαλιγκάρι, και έτσι μάθαμε πολλά ο ένας για τον άλλον.







Αφού μάθαμε τα ονόματα κάναμε ένα τεστ να δούμε τι θυμόμαστε με ένα .... σεντόνι. Πώς; Χωριστήκαμε δύο ομάδες .Καθίσαμε κάτω, ο Juan Fra μας χώρισε με ένα σεντόνι κρατώντας το με άλλο ένα άτομο στη μέση έτσι ώστε η κάθε ομάδα να μη βλέπει  την  άλλη . Έπειτα πλησίαζε ένα άτομο από κάθε ομάδα κοντά στο σεντόνι το οποίο έπεφτε απότομα και όποιος προλάβαινε να πει το όνομα  αυτού που εμφανιζόταν απέναντί  του  κέρδιζε και  έπαιρνε τον “χαμένο” παίκτη στην ομάδα του.


Σειρά είχε το «χειροποίητο Facebook» το οποίο δημιουργηθεί με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο. Αρχικά ο καθένας είχε το χαρτί του και έφτιαξε ένα παραλληλόγραμμο στο αριστερό μέρος και δεξιά έγραψε το όνομά του, το επίθετό του και το κατοικίδιό του. Στη συνέχεια, άρχισε να ακούγεται μουσική και όπως καθόμασταν σε κύκλο τα χαρτιά γύριζαν γύρω-γύρω. Δηλαδή το έδινα στον διπλανό μου, αυτός στον διπλανό του κ.ο.κ. Όταν η μουσική σταματούσε, είχε ο καθένας στα χέρια του το χαρτί κάποιου άλλου και σχεδιάζαμε κάθε φορά και κάτι από το πρόσωπο του άλλου: μαλλιά, κεφάλι, μάτια, αυτιά, στόμα, μύτη και τέλος το σώμα. Γελάσαμε με την ψυχή μας και στο τέλος, βάζοντας έναν φάκελο στο κάτω μέρος του χαρτιού, είχαμε έτοιμες τις ταχυδρομικές μας θυρίδες!



Επίσης σε χρωματιστά χαρτάκια έγραψε ο καθένας  τους φόβους, τις ελπίδες και την προσωπική του συνεισφορά  στο πρόγραμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου