Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνωριμίας με την πόλη

Ξεκινήσαμε νωρίς το απόγευμα όλη η ομάδα, Ισπανοί και Έλληνες, για να γνωρίσουμε την πόλη. Ακολουθήσαμε τον JuanFra ο οποίος είχε αναλάβει χρέη ξεναγού. Περιηγηθήκαμε στην Vegueta, την Παλιά Πόλη της Las Palmas. Επισκεφθήκαμε τα σημαντικότερα μνημεία της, τον Καθεδρικό Ναό, στην εκκλησία του Κολόμβου, στο μουσείο του Κολόμβου και στις όμορφες γωνιές της πόλης. ... Ο JuanFra μας παρουσίασε το καθένα ξεχωριστά αναφέροντας και πολλά ιστορικά στοιχεία. Με επικοινωνιακή, ευχάριστη, ζωντανή και ξεκούραστη ξενάγηση ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της περιήγησης που μας γέμισε καινούργιες, ξεχωριστές εμπειρίες. Παρέλασαν μπροστά μας εικόνες από μνημεία και σπίτια, παραδοσιακά και μοντέρνα, πλατείες, δρόμους και προπαντός μορφές απλών ανθρώπων χαμογελαστών, αυθόρμητων, φιλόξενων!!...


Στο δεύτερο μέρος η σκυτάλη περνούσε στα χέρια μας...Χωριστήκαμε σε ομάδες. Με τη βοήθεια ενός χάρτη έπρεπε να πάρουμε μια αστεία φωτογραφία, να απαθανατίσουμε δηλ. κάποια αστεία φωτοστιγμιότυπα μαζί τους. Το κίνητρο ήταν ισχυρό καθώς εκτός από την γνωριμία της πόλης δινόταν και έπαθλο στη νικήτρια ομάδα με την πιο διασκεδαστική φωτογραφία! Διασκορπιστήκαμε λοιπόν στα στενά της παλιάς πόλης, και ως νέοι Κολόμβοι “ανακαλύψαμε” σοκάκια, μνημεία, πλατείες, συναναστραφήκαμε με τους κατοίκους, συζητήσαμε μαζί τους. Την προσοχή μας τράβηξαν τα graffiti ζωγραφισμένα στα περισσότερα βάλαμε τη φαντασία μας να δουλέψει, κρεμαστήκαμε από κάγκελα, χορέψαμε με ντόπιους Κανάριους, γελάσαμε με τη ψυχή μας και γνωρίσαμε καλύτερα τη πόλη που μας φιλοξενούσε.



Μετά και από το δείπνο μαζευτήκαμε στην αίθουσα, όπου συνήθως συγκεντρωνόμαστε με σκοπό να προβληθούν οι αστείες φωτογραφίες και να δοθεί το βραβείο. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα χρονόμετρο και πολλά χειροκροτήματα. Η φωτογραφία που χειροκροτήθηκε για περισσότεροι ώρα ήταν και η νικήτρια. Όλες οι φωτογραφίες που ήταν εξαιρετικές, πρωτότυπες, καλοστημένες και με δόση χιούμορ, όπως απαιτούσε ο κανονισμός, μας βοήθησαν να γνωρίσουμε όλοι μαζί πολλές όμορφες γωνιές της Παλιάς Πόλης. Η ομάδα που κέρδισε όμως ήταν αυτή που...κατουρούσε καλύτερα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου